Complete Bugaboo Ant Kinderwagen Review

4.8
(16)

In onze complete Bugaboo Ant review leer je meer over deze nieuwe luxe kinderwagen. Laat me je alvast één ding verklappen: deze lichtgewicht kinderwagen heeft echt een goede indruk achtergelaten.

Ik moet toegeven – toen ik de prijs van de Bugaboo Ant zag, dacht ik, voordat ik de kans kreeg om de kinderwagen zelf te bekijken, “dat is nogal wat geld voor een lichtgewicht reis wandelwagen”. Maar toen zag ik hoe mooi hij is en dat hij al precies alle handige kenmerken heeft die ouders juist willen van hun lichtgewicht kinderwagen! Dit deed me beseffen dat de Bugaboo Ant het geld absoluut waard is en al snel als een van de beste lichtgewicht kinderwagens voor op reis zal worden.

Maar is de Ant dan perfect? Na eigen gebruik en ook wat klachten van andere ouders hebben we wel een aantal minpunten gevonden. Hoe serieus zijn die? En moeten ze je ervan weerhouden Ant te kopen?

Ik zal deze vragen hieronder beantwoorden in mijn uitgebreide recensie van de Bugaboo Ant kinderwagen. Hierin lees je alles wat je moet weten om te beslissen of deze kinderwagen voor jou geschikt is.

Bugaboo Ant

Bekijk Op Bol.com
Type: Lichtgewicht kinderwagen 
Gewicht: 7,2 kg 
Capaciteit: 22 kg
MKW Oordeel: Kwalitatief hoogwaardige kinderwagen die er mooi en luxe uitziet. Het is een perfecte keuze voor ouders die vaak met hun kleintje reizen (het best geschikt voor baby’s tussen 6 en 24 maanden)

Laat ik beginnen met erop te wijzen dat Bugaboo Ant 2019 en Ant 2020 precies dezelfde kinderwagen zijn. Het enige dat voor 2020 is veranderd, is de mogelijke accessoires. Het merk heeft onlangs wat accessoires voor draagbeugels en voetsteunen uitgebracht voor de Bugaboo Ant reis kinderwagen.

Hieronder vind je alle details over Bugaboo Ant kenmerken die de kinderwagen superhandig maken, evenals enkele kleine nadelen die ik heb gevonden.

Bugaboo Ant Kinderwagen Kenmerken

Compatibiliteit van Autostoeltjes

De Bugaboo Ant is een lichtgewicht kinderwagen waaraan je een autostoeltje kunt bevestigen, waardoor het geschikt is vanaf de geboorte.

Je hebt alleen speciale adapters nodig die de kinderwagen en het autostoeltje aan elkaar koppelen. Bugaboo Ant is compatibel met Cybex Aton M, Cybex Cloud Z, Cybex Aton Q, Cybex Cloud Q, Cybex Aton 5, Cybex Aton Q, Besafe iZi Go X1, BeSafe iZi Go Modular en de Maxi-Cosi Pebble Plus autostoeltjes.

De adapters zijn al los te koop. Je vindt ze op Bol.com

Zitting

Het Bugaboo Ant-zitje is compleet anders dan wat we bij andere kinderwagens hebben gezien.

Allereerst is dit een van de twee lichtgewicht kinderwagens met omkeerbare stoelen, die minder dan 16 kilo weegt. Dit toont maar aan hoe zeldzaam deze functie is bij compacte en lichte kinderwagens.

En wat is er zo bijzonder aan een omkeerbare stoel? Je realiseert je hoe belangrijk deze functie is, als je kind eenmaal ouder is geworden. We willen allemaal onze kleine baby in de gaten houden en geven er de voorkeur aan dat ze de eerste paar maanden tegenover ons rijden. Maar zodra kinderen ouder worden en meer geïnteresseerd zijn in alles om hen heen, geven ze er de voorkeur aan om met hun gezicht naar buiten te rijden.

Bugaboo Ant is een van de twee lichtgewicht kinderwagens met een omkeerbaar zitje!

Maar zoals ik al eerder zei, vond ik wel enkele kleine nadelen – en het mechanisme waarmee je de stoel omkeert, is er een van. Het is niet dat het moeilijk in gebruik is, het mechanisme vereist slechts een paar stappen, maar in het begin kan het een beetje ingewikkeld aanvoelen.

Wat je moet doen is de rugleuning naar beneden schuiven (ja, de rug beweegt op en neer!), De luifel inklappen (ja, hij klapt naar binnen!), De beensteun inklappen en de zitting helemaal naar achteren schuiven (of naar voren, afhankelijk van de richting van de stoel). Dan kun je de hele zitunit uit het kinderwagen frame schuiven, en weer inschuiven en de hele stoel openen.

Ik weet dat het klinkt als veel werk, maar je went er na een tijdje aan.

Toch is een omkeerbare stoel iets heel zeldzaams bij alle kinderwagens. Het is een voorrecht om het op een lichtgewicht kinderwagen te hebben!

Zoals ik hierboven al zei, is de rugleuning van de Bugaboo Ant-kinderwagen uitschuifbaar. Wanneer deze volledig is uitgeschoven, is de zithoogte 55 cm. De laagste hoogte is ongeveer 40 cm. Daarom lijkt het zitje op het eerste gezicht misschien wat klein, gelukkig schuift het uit naarmate je kind groter wordt!

Houd er rekening mee dat er geen opening is tussen de rugleuning en de luifel, wat betekent dat er geen extra ruimte is boven de rugleuning en onder de luifel. 55 cm is de max. hoofdhoogte voor deze kinderwagen.

Bugaboo Ant - 3 reclining positions

Bugaboo Ant biedt 3 ligposities – de hoogste is rechtop – je peuter zal er dol op zijn!

Een ander kenmerk waar uw kind vooral dol op zal zijn, is de ECHT RECHTE positie. Serieus, dit is waarschijnlijk de enige (goede) reis wandelwagen waarmee de peuter echt rechtop kan zitten.

Het enige dat u hoeft te doen, is de gesp aan de achterkant van de stoel in te drukken en de rugleuning naar voren te duwen om deze volledig rechtop te zetten. Als je peuter net als al mijn kinderen is, en niet tegen het rijden in een achteroverleunende stoel kan, nerveus wordt of zich verveelt, zit je met de Bugaboo Ant goed.

Deze lichtgewicht kinderwagen kan bijna plat achterover leunen wanneer je naar binnen kijkt, wat perfect is voor een dutje onderweg. Maar hij is niet helemaal vlak, dus ik zou het niet aanraden voor een pasgeboren baby – vooral omdat het zitje geen zijwanden heeft die een afgesloten ruimte voor kleine baby’s zouden creëren. Ik denk dat de rugleuning zelf gewoon niet genoeg is om de gevoelige rug van een pasgeborene te ondersteunen. Het Bugaboo Ant zitje is de beste optie voor kinderen die zonder hulp hun hoofd omhoog kunnen houden.

Het goede is dat het verlagen en verhogen van de rugleuning echt met één hand gebeurt. U heeft geen last van riemen – er is een hendel die u gemakkelijk met één hand kunt indrukken.

BELANGRIJKE OPMERKING: de Bugaboo Ant kan in twee standen worden versteld als de stoel naar buiten is gericht, en drie standen als de stoel naar de ouders is gericht.

Bugaboo Ant-stoel kan eenvoudig worden verlaagd en verhoogd dankzij de hendel met één hand

Wat belangrijk is, Bugaboo heeft besloten om de Ant-accessoirecollectie voor 2020 te upgraden en een handig accessoire toe te voegen: een beensteun.

Houd er rekening mee dat het apart wordt verkocht. Zelfs bij de Bugaboo Ant 2020 zit de beensteun er niet gratis bij. Het merk wilde de kinderwagen zo licht mogelijk maken, dus sloegen ze de beensteun over en gaven ouders de mogelijkheid om deze indien nodig apart te kopen.

De Ant beensteun zorgt voor extra comfort voor peuters. Of de zitting nu naar binnen of naar buiten gericht is, je kunt de voetensteun bevestigen en in 3 standen verstellen. De Bugaboo Ant kinderwagen kan worden neergeklapt met de voetsteun bevestigd en de afmetingen blijven ongewijzigd!

Luifel

Ouders klagen vaak dat lichtgewicht kinderwagens voor op reis kleine luifels hebben die niet genoeg schaduw bieden tegen de zon.

Ik was erg blij om te zien dat de Bugaboo Ant een uitschuifbare UPF 50 + zonnekap heeft – er is een extra, derde paneel dat kan worden geopend met een ritssluiting. In een rechtopstaande positie wordt het kind heel goed beschermd tegen zonnestralen. Als de stoel plat ligt, is de hoeveelheid schaduw kleiner, maar nog steeds beter dan bij veel andere compacte kinderwagens.

Wat je ook geweldig zult vinden aan de Bugaboo Ant 2019/2020, is het kijkvenster. Het is gemaakt van mesh, dus het zorgt voor extra ventilatie en er is geen klittenband, dus hij is stil in gebruik.

Ik ben blij dat Bugaboo het kijkvenster aan hun nieuwste kinderwagen heeft toegevoegd, omdat hun andere kinderwagens (zoals de oude Donkey en Fox 2019, Bee5) deze belangrijke functie hebben gemist!

Bugaboo Ant – Volledig verlengde kap

Stuur

Dit is een van de weinige lichtgewicht kinderwagens met een verstelbaar stuur. Hij is telescopisch, zodat hij op en neer kan worden geschoven – het is een andere super zeldzame eigenschap onder compacte kinderwagens! U heeft de keuze uit twee instellingen: 94 cm of 100 cm.

Maar dat is niet alles: het bovenste deel van de handgreep draait ook! U kunt dus de hoek aanpassen en de polspijn vergeten na een lange wandeling.

Het uitschuifbare stuur is echt geweldig omdat het ervoor zorgt dat lange ouders met lange benen meer ruimte achter de kinderwagen hebben en er niet tegenaan schoppen tijdens het lopen.

Als jij en je partner verschillen in lengte (of als je heel klein of heel lang bent), dan zul je dit stuur geweldig vinden!

De Bugaboo Ant heeft een telescopisch en roterend stuur voor ouders van alle lengtes. Hier kun je ook zien hoe rechtop het kind kan zitten dankzij het geweldige Bugaboo Ant stoeltje

Wielen

Ik ben een fan van Bugaboo-wielen met schuimgevulde banden die het gevoel van luchtgevulde banden nabootsen. Je vindt ze op iconische Bugaboo-kinderwagens zoals Donkey, Fox en Cameleon.

Ik ben erg blij dat het merk dezelfde wielen – uiteraard in een kleinere maat – heeft toegevoegd aan de Bugaboo Ant reis kinderwagen.

De voorwielen zijn ongeveer 11 cm, de achterwielen zijn 14 cm.

Natuurlijk zijn de wielen vanwege het formaat niet geschikt voor offroad of super hobbelig terrein, maar ze werken echt goed op stedelijke oppervlakken, zoals bestrating, kasseien of gras. Er is ook een vering voor en achter die de rit soepeler maakt.

De zijpanelen, aan weerszijden van de opbergbak, ondersteunen de ophanging en maken de kinderwagen steviger.

Opbergmand

Een ander kenmerk dat je zal verbazen, is de opbergmand met een capaciteit van ongeveer 8 kg. Het is een andere functie die niet zo vaak voorkomt bij lichtgewicht kinderwagens.

De mand heeft twee gescheiden delen. De voorste is ideaal voor het opbergen van een luiertas. Het is gemakkelijk toegankelijk vanaf de voorkant, zodat u geen moeite hoeft te doen om uw spullen in en uit de mand te krijgen.

De toegang tot de mand is gemakkelijk van voren en van achteren. En zelfs als de kinderwagen is ingeklapt, kun je het achterste deel van de mand gebruiken om je essentials bij de hand te houden!

Het achterste deel van de mand is als een gaaszakje en er passen gemakkelijk al je waardevolle spullen in, zoals een telefoon, portemonnee of zelfs een kleine tas. Wat echt geweldig is, is dat je toegang hebt tot dit zakje, zelfs als de kinderwagen is opgevouwen!

Als je je Bugaboo Ant reis kinderwagen meeneemt als handbagage, kun je je benodigdheden, wat speelgoed of snacks in het gaaszakje doen en ze altijd bij de hand houden.

Ik weet zeker dat je het Bugaboo Ant-ontwerp en die slimme oplossingen geweldig zult vinden.

Gewicht

Ik was een beetje bang vanwege zoveel functies (zoals omkeerbare stoelen, telescopische handgreep, modern lig mechanisme, grote luifel enz.) Ant zal veel zwaarder zijn dan andere lichtgewicht kinderwagens. Ik was zo verrast toen ik ontdekte dat het slechts 7,2 kg weegt, dus het lijkt eigenlijk op BABYZEN YOYO +. Het naar de 3e verdieping dragen of in de kofferbak lade is zeker geen probleem.

Vouwen

Hoewel het opvouwen een uit meerdere stappen bestaand proces is dat oefening vereist, zul je het compacte formaat van de opgevouwen Bugaboo Ant geweldig vinden.

Ik heb je al verteld over de eerste stappen, omdat ze hetzelfde zijn voor het omkeren van de stoel en het opvouwen van de kinderwagen.

Dus je begint met het sluiten van de spoelunit en zodra deze volledig is ingeklapt, til je twee witte knevels aan beide zijden van het frame van de kinderwagen op en de kinderwagen klapt in tot een compact pakket dat eruitziet als een kleine koffer.

Bugaboo Ant is zeer compact opgevouwen (23 x 38 x 55 cm)

En het werkt zelfs als een koffer, want je kunt eraan trekken met het handvat! Pas gewoon de hoogte van het stuur aan en je kunt aan je Bugaboo Ant trekken, net als een ander stuk bagage.

Het is een superhandige oplossing wanneer u zich snel door drukke luchthavens moet verplaatsen.

Natuurlijk kun je het stuur naar binnen schuiven, naar beneden draaien en ben je klaar om in het vliegtuig te stappen.

Afmetingen opgevouwen Bugaboo Ant zijn: 23 x 38 x 55 cm. Dit betekent dat het voldoet aan de voorschriften van sommige luchtvaartmaatschappijen en dat u het ook daadwerkelijk aan boord kunt meenemen! Nog een reden om van Ant te houden.

Wanneer de mier is opgevouwen en je hem als een koffer trekt, heb je nog steeds een duidelijke toegang tot het achterste deel van de opbergmand – die nu dient als een gaaszakje voor je benodigdheden

Pluspunten & Minpunten

Pluspunten
 • Het kind kan rijden met het gezicht naar jou of de wereld
 • Zit meer rechtop dan bij andere kinderwagens
 • Bruikbaar vanaf de geboorte dankzij compatibiliteit met sommige autostoeltjes voor baby’s
 • Volledig verstelbaar stuur (hoogte en hoek)
 • Royale luifel – groter dan bij andere lichtgewicht kinderwagens
 • Compacte vouw die in sommige vliegtuigen in overhead bakken past
 • Gemakkelijk te dragen (weegt slechts 7,2) of te trekken (zoals een koffer)
 • Ziet er prachtig uit
 • Verschillende onderdelen van de kinderwagen kunnen worden aangepast en er zijn meerdere kleurkeuzes
 • Vrij ruime opbergmand – groter dan bij andere lichtgewicht kinderwagens
Minpunten
 • Vouwen is een proces in een paar stappen en kost meer tijd dan het opvouwen van andere lichtgewicht kinderwagens
 • Niet geweldig voor lange peuters – het beste tot 2-2,5 jaar
 • Het is duur en het aanschaffen van extra accessoires maakt de hele aankoop nog duurder

Wat andere Ouders Denken over Bugaboo Ant

Ik heb online andere Bugaboo Ant beoordelingen gecontroleerd om erachter te komen of andere ouders er dol op zijn of dat ze hem te duur vinden.

Het blijkt dat de Bugaboo Ant veel positieve recensies heeft. Eigenaren van de Ant houden van de compacte opvouwing, die perfect is voor vluchten en cruises. Een ander voordeel is het hoge gewichtslimiet dat niet alle lichtgewicht kinderwagens bieden. De omkeerbare stoel is een ander kenmerk waar ouders enthousiast over zijn. Bovendien kun je met deze kinderwagen een plank voor het tweede kind bevestigen en voelt het nog steeds licht aan om met twee kinderen te duwen!

Wat betreft zo’n kleine kinderwagen, hij is echt stevig en kan zelfs tegen kasseien! De kwaliteit is geweldig – net als bij andere Bugaboo-kinderwagens.

De stoel is een beetje smal – veel ouders gebruiken Ant met kinderen van 3 en 3,5 jaar oud, maar hun armen steken meestal uit.

Er zijn enkele gebreken waar klanten vaak over klagen – vooral het vouwmechanisme. Er zijn enkele extra stappen en het vergt veel oefening om te leren hoe je de kinderwagen moet opvouwen en openen. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, wordt het gemakkelijker.

Ik heb ook gehoord dat sommige ouders problemen hebben met het vouwbare en dunne stuur. Bugaboo heeft gelukkig zeer snel op die klachten gereageerd volgens de reviews.

Specificaties

Type kinderwagenLightweight
Kinderwagen hoogte7.2 kg
Gewicht limiet22 kg
Kinderwagen breedte40 cm
Opgevouwen formaat23 x 38 x 55 cm  (b x h x l)
Handgreep hoogte90 – 100 cm
Wiel grootteVoor – 11 cm, Achter– 14 cm

Bugaboo Ant Accessoires

De Bugaboo Ant is een wat duurdere lichtgewicht kinderwagens, helaas worden er geen accessoires meegeleverd! Als je je kinderwagen op maat wilt maken en wat gemaksartikelen wilt toevoegen, heb je een flexibel budget nodig. Het aanbod aan accessoires dat bijvoorbeeld op Bol.com verkrijgbaar is, is enorm.

Bugaboo Wheeled Board For Bugaboo AntBugaboo MeerijdplankjeMet de Ant kunt u het meerijdplankje aan het frame bevestigen. Het board kan tot 20 kg dragen en het is een geweldige oplossing voor oudere broers en zussen om mee te rijden.
Bugaboo Ant - adapters for infant car seatBugaboo Ant adapter voor bepaalde autostoeltjesAls je je Ant vanaf de eerste dag wilt gebruiken, heb je een autostoeltje nodig. Deze adapters zijn nodig om het autostoeltje te kunnen installeren. Ant is compatibel met de Cybex Aton M, Cybex Cloud Z, Cybex Aton Q, Cybex Cloud Q, Cybex Aton 5, Cybex Aton Q, Besafe iZi Go X1, BeSafe iZi Go Modular en de Maxi-Cosi Pebble Plus.
Bugaboo Ant OrganizerBugaboo Ant Organizer Als je extra opslagruimte wilt hebben, om je waardevolle spullen binnen handbereik te houden, dan is deze organizer een must-have! Hij kan gemakkelijk aan het stuur worden bevestigd en er passen een mobiele telefoon, documenten, sleutels en een paar andere kleine voorwerpen in.
Bugaboo Ant Transport BagBugaboo Ant transporttasDeze tas is niet alleen erg handig wanneer u uw Ant in een autokoffer moet vervoeren en u niet wilt dat deze vies wordt. Hij is ook perfect om de kinderwagen thuis op te bergen als hij lange tijd niet wordt gebruikt.
Bugaboo Ant FootmuffBugaboo Ant voetenzakOm je kleintje comfortabel en warm te houden tijdens winterwandelingen, raad ik je aan om deze voetenzak toe te voegen. Als je in een gebied woont waar de winters erg koud zijn, heb je dit accessoire zeker nodig.
Bugaboo Ant Rain CoverBugaboo Ant regenhoesAls je van lange wandelingen houdt, moet je voorbereid zijn op alle weersomstandigheden! Je kunt de kinderwagen nog steeds achterover laten leunen terwijl je in de regenhoes zit. En als je hem niet gebruikt, kun je hem plat opvouwen en opbergen in de mand onder de zitting – hij neemt weinig ruimte in beslag.

Bugaboo Ant Video Review

Hier is een korte demo van Baby Park.

Conclusie – 7 Redenen waarom Bugaboo Ant u Versteld doet Staan

 • Omkeerbare stoel – Het is een van de twee lichtgewicht kinderwagens op de markt, uitgerust met een omkeerbare stoel! Het is een enorm voordeel, omdat u de richting van uw kind kunt veranderen, afhankelijk van zijn leeftijd en humeur.
 • Echt rechtopstaande stoel – Peuters vervelen zich meestal in een stoel die zelfs in de meest rechtopstaande positie achterover ligt. En je kunt het ze niet kwalijk nemen – de wereld is een nieuwe en fascinerende plek voor hen en ze willen alles zien. Maar het is bijna onmogelijk om een ​​kinderwagen te vinden die echt rechtop zit. Daarom denk ik dat dit het grootste voordeel is van Bugaboo Ant. Het stelt uw kind in staat om rechtop te zitten, rond te kijken en alles te observeren.
 • Verstelbaar stuur – Ant wordt geleverd met 2in1 stuur – hij kan in- en uitgeschoven worden en kan ook draaien! Je zult het op geen enkele andere kinderwagen vinden. Deze handgreep maakt duwen even handig voor kleine, gemiddelde en lange ouders.
 • Uitschuifbare luifel – Hoewel dit niet de grootste luifel is die ik ooit heb gezien, is hij veel groter dan luifels op veel andere lichtgewicht kinderwagens.
 • Kleine opvouwbare en lichtgewicht constructie – De opgevouwen Bugaboo Ant past in de opbergvakken van vliegtuigen (neem contact op met je luchtvaartmaatschappij voordat je op reis gaat) en is heel gemakkelijk op te tillen en mee te nemen.
 • Koffer design– Je kunt hem eigenlijk als een koffer met het stuur voorttrekken (en natuurlijk aanpassen aan je lengte), dus het is erg handig voor drukke plaatsen. Bovendien heb je als de kinderwagen is ingeklapt snel toegang tot een deel van de mand waar je je benodigdheden kunt opbergen om ze bij de hand te houden. Het is een heel praktische oplossing. Ik vond dit zakje erg handig als je op het vliegveld komt en een paar luiers en wat doekjes altijd bij de hand wilt hebben.
 • Aanpassing en mooie look – Dit is iets dat ik nog niet heb genoemd, maar mijn Bugaboo Ant-recensie zou niet compleet zijn als ik je niet had verteld over het uiterlijk van de kinderwagen en hoe je elk onderdeel ervan kunt aanpassen! U kunt zelf de kleur van het frame kiezen en daarnaast zijn er enkele keuzes voor de zitting en luifel. De stof en alle kleurenversies zien er zo schattig en van hoge kwaliteit uit. Mijn favoriete kleuren zijn Grey Melange en Steel Blue die je kunt zien op de onderstaande foto’s (het is de eerste en de laatste)! U kunt uw luifel ook later verwisselen en apart in een andere kleur kopen. Dat is niet alles. De wieldoppen en de zijbeschermers kunnen ook worden aangepast. Bugaboo staat bekend om de personalisatie van hun kinderwagens, en hun lichtste model – Ant is daarop geen uitzondering.

Wat vond je van deze post?

Klik op een hartje om te stemmen!

Gemiddelde rating 4.8 / 5. Stemmen: 16

Er zijn nog geen stemmen, wees de eerste!

Jammer dat je de post niet leuk vond

Help ons de post verbeteren!

Vertel ons hoe we de post kunnen verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten