Wat is de beste kinderwagen met 3 wielen?

0
(0)

Een kinderwagen met 3 wielen heeft veel voordelen. Het maakt de wagen sportiever, wendbaarder, en beter bestand tegen een stootje.

De drie wiel opzet is veel beter geschikt voor hobbelige of modderige paadjes. Ideaal voor buiten dus.

Dat weet jij natuurlijk al want je klikt op een artikel over de beste kinderwagens met drie wielen. We hebben dan ook drie opties voor je uitgekozen, elk met elk hun eigen voordelen.

Zo kies je makkelijk een kinderwagen die bij jouw wensen past.

De 3 beste kinderwagens met 3 wielen

In een artikel over de beste kinderwagen mets 3 wielen moeten we natuurlijk ook 3 opties bespreken. We hebben elke kinderwagen op een bepaald type uitgezocht: beste prijs/kwaliteit, meest luxe, en het meest multifunctioneel.

De prijs/kwaliteit keus is van goede kwaliteit en heeft ook nog eens een lage prijs.

De luxe optie heeft erg hoge kwaliteit maar ook een hogere prijs.

En de meest multifunctionele kinderwagen is een combinatie wagen voor zowel een baby als peuter.

Lees dus de reviews door en bepaal dan voor jezelf welke kinderwagen jou het meest aanspreekt.

Beste prijs/kwaliteit: Hauck Freerider Kinderwagen

Afbeelding van de Hauck Kinderwagen met 3 wielen

Een goedkope kinderwagen met 3 wielen van goede kwaliteit? Beter kan niet toch.

Toch krijg je dat met de Hauck Freerider SH Duo. De Hauck is namelijk de goedkoopste kinderwagen in onze Top 3, maar is toch van hoge kwaliteit. Een verdiende eerste plek dus.

Specificaties – Hauck Freerider Kinderwagen

 • Hoeveel kinderen: 2 (er staat bij Bol 1, maar dit klopt niet. De wagen heet niet voor niets Duo.)
 • Minimaal gewicht kind: 7 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 15 kilogram
 • Afmetingen: 61 (B) x 112 (H) x 128 (D) cm
 • Type band: Luchtbanden
 • Gewicht wagen: 12,5 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Voor een drie-wiel kinderwagen kies je vooral vanwege de goede vering. Driewielers zijn namelijk veel beter voor all-terrain dan kinderwagens met vier wielen.

Een belangrijk onderdeel daarbij zijn luchtbanden, in plaats van massieve banden. Dit is dan ook een groot voordeel van de Hauck Freerider. Deze heeft zowel voor als achter grote luchtbanden. En dat maakt de wagen erg geschikt voor zowel de stad als de natuur, oftewel: All-terrain!

Afbeelding van de Hauck kinderwagen met autostoeltje en 3 wielen

De wagen heet niet voor niets Duo: zowel bovenin als onderin zit een zitje voor een kind. Als je dat echter niet wil kun je de wagen ook ombouwen voor slechts 1 kind. Zo houdt je de wagen lekker klein en wendbaar. De Hauck is dus op alle situaties voorbereid.

Je bent met de Hauck dus ook helemaal voorbereid op de toekomst. Als je een tweede kindje krijgt heb je al een kinderwagen waar beide bengeltjes inkunnen.

Verdere fijne luxes van de Hauck zijn een verstelbaar handvat, een vrij groot opbergvak, en nogmaals: die grote wielen zijn superhandig. Zo voel je veel minder schokken (zeker bij hobbelig terrein) dan als je massieve banden hebt.

Nadeeltje is wel dat als je de Hauck met twee kids gebruikt het opbergvak ook meteen een voetenbak is… Dan kun je er eigenlijk niet veel in kwijt.

Verder zit er ook nog 2 jaar fabrieksgarantie op de Hauck, een fijne geruststelling.

Voor de belachelijk lage prijs van de Hauck krijg je een kinderwagen waar twee kids in kunnen, grote all-terrain banden, en een hoge kwaliteit. Een betere optie qua prijs/kwaliteit ga je niet snel vinden onder de kinderwagens met 3 banden.

Als je de Hauck nog in actie wil zien bekijk dan de onderstaande video van het merk zelf:

Conclusie – Hauck Freerider Kinderwagen

Pluspunten
 • Erg lage prijs
 • Geschikt voor 1 of 2 kinderen
 • All-terrain kinderwagen door luchtbanden
 • Goede vering
Minpunten
 • Opbergvak is ook meteen een voetenbak voor een tweede kind

Met de Hauck Freerider Duo ben je op alle situaties voorbereid. Dit is een echte all-rounder voor een mama en/of papa die zowel in de natuur als in de stad wandelen, en nu of straks nog een kindje willen. De Hauck is ook nog eens de goedkoopste kinderwagen in deze Top 3, een echte aanrader dus.

Meest Luxe: Quinny Moodd Kinderwagen

Afbeelding van de Quinny Mood blauwe kinderwagen

Als je graag een wat luxere kinderwagen met 3 wielen wil dan is de Quinny Moodd Kinderwagen jouw beste optie.

De Quinny Moodd heeft een super design, luxe extra’s, en is in wel 10 (!) verschillende opties verkrijgbaar. Voor ieder wat wils dus.

Specificaties – Quinny Moodd Kinderwagen

 • Hoeveel kinderen: 1
 • Minimaal gewicht kind: 1 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 15 kilogram
 • Afmetingen: 66 (B) x 109 (H) x 88 (D) cm
 • Type band: Achter – luchtbanden, voor- massieve banden
 • Gewicht wagen: 14,9 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Als je een luxe design kinderwagen met 3 banden wil kun je niet om de Quinny Moodd heen.

Deze wagen heeft technisch gezien 4 wielen (de voorste twee wieltjes zitten vlak bij elkaar), maar heeft wel een driehoek opzet. Zo heb je en de stabiliteit van een klassieke kinderwagen, en de wendbaarheid van een drie-wieler.

Voorop heeft de Quinny massieve banden, daardoor is de kinderwagen ook vooral geschikt voor in de stad. Als je dus meer op hobbelig terrein (zoals in het bos) wil gaan lopen kun je beter voor een All-terrain kinderwagen kiezen zoals de Hauck.

Achterop zitten er gelukkig wel luchtbanden. Dat maakt de wandeling zowel voor jou als je kind lekker comfortabel.

Zoals gezegd is de Quinny Moodd in meerdere designs verkrijgbaar. Zelf vinden we de donkerblauwe variant het mooist. Maar je hebt ook de lichtblauwe Quinny, of de zwarte Quinny. Zo heb je genoeg opties om jouw mooiste kleur te kiezen.

Als je de Quinny Moodd in het echt wil zien bekijk dan deze video van Quinny zelf:

In de video zie je ook meteen het automatische uitklapsysteem. Het onderstel van de Moodd is dan ook erg compact, deze kun je makkelijk opbergen en vervolgens weer uitklappen.

Verder levert Quinny ook nog eens wat fijne extra’s bij haar kinderwagen zoals een gratis regenhoes en 2 jaar fabrieksgarantie.

Je kan ook een kinderzitje of autostoeltje in de Quinny zetten dankzij de adapter module. Nadeel hier is wel dat deze niet bijgeleverd worden, die moet je er dus nog eens los bijkopen.

Conclusie – Quinny Moodd Kinderwagen

Pluspunten
 • Chique design
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Automatisch uitklapbaar
 • Achterin luchtbanden voor een comfortabele rit
Minpunten
 • Autozitje en reiswieg op de Quinny te zetten, maar niet inbegrepen

Als je een luxe kinderwagen met 3 wiel-opzet zoekt is de Quinny Moodd jouw ideaal. De Moodd heeft een super design, is in veel kleuren verkrijgbaar, klapt zichzelf automatisch uit, en heeft comfortabele grote banden. Een echte luxe kinderwagen.

Meest multifunctioneel: Tectake – Combi Kinderwagen

Afbeelding van de TecTake Combi Kinderwagen met reiswieg

Als je een multifunctionele kinderwagen zoekt is er geen betere optie dan de TecTake Combi Kinderwagen.

Naast een scherpe prijs en prima kwaliteit heeft de TecTake namelijk nog een groot pluspunt: het is een combinatie kinderwagen. De wagen is zowel een normale wandelwagen, als reiswieg. Zo groeit de TecTake met je kind mee.

Specificaties – TecTake Combi Kinderwagen

 • Hoeveel kinderen: 1
 • Minimaal gewicht kind: 3 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 20 kilogram
 • Afmetingen: 65,5 (B) x 123 (H) x 107 (D) cm
 • Type band: Dunne rubberen laag
 • Gewicht wagen: 10 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 6 maanden

Het grootste pluspunt van de TecTake Combi kinderwagen zit hem meteen in de naam. Dit is namelijk een combinatie kinderwagen. De Tectake is naast een normale kinderwagen namelijk ook om te bouwen tot een reiswieg.

Zo groeit de kinderwagen dus met je kind mee.

De banden van de TecTake zijn helaas massief. Dat maakt de kinderwagen wat minder goed bestand tegen schokken dan de Hauck of de Quinny Moodd. De TecTake is dan ook vooral geschikt voor in de stad.

Als je een wagen voor in de natuur wil dan zouden we eerder de Hauck met zijn grote luchtbanden aanraden.

Ook de TecTake combineert twee wielen aan de voorkant. Zo heb je dus weer de stabiliteit van een vier-wieler, met de wendbaarheid van een drie-wieler. Dat is zeker een pluspunt voor in de stad.

Afbeelding van de TecTake Combi kinderwagen met klamboe en regenhoes erop
De klamboe en regenhoes bij de TecTake

Voor een wandeling in de zomer zit er ook een klamboe bij de Tectake geleverd. Zo bescherm je je kind tegen de gebruikelijke muggenplaag. Daarnaast zit er ook een gratis regenhoes bij de TecTake geleverd. Mocht het gaan regenen dan zit je kind dus lekker droog.

Het aluminiumframe is erg licht (6,5 kg.) voor een kinderwagen. De wagen opbergen of weer tevoorschijn halen is daardoor makkelijker, zeker een pluspuntje.

De fabrieksgarantie van 6 maanden is wel kort, dit is dan ook een nadeel van de TecTake. Haar concurrenten in deze lijst geven tot wel 2 jaar garantie.

Voor de veiligheid zit er een 5-punts gordel in de Tectake ingebouwd. Dit is veiliger dan de driepunts-variant. Daarnaast heeft de reiswieg een wasbare bekleding, zo houdt je de wagen lekker schoon.

Conclusie – TecTake Combi Kinderwagen

Pluspunten
 • Zowel een reiswieg als kinderwagen
 • Lage prijs
 • Veel extra’s inbegrepen (klamboe, regenhoes)
 • Licht aluminiumframe
Minpunten
 • Massieve banden
 • Korte fabrieksgarantie

De TecTake Combi is precies dat: een fijne combinatie kinderwagen die met je kind meegroeit. Zo ben je ook op de toekomst voorbereid. Daarnaast levert het merk fijne extra’s mee zoals een klamboe tegen muggen, en een regenhoes. Als je echter een kinderwagen voor in de natuur zoekt zouden we de eerder besproken Hauck aanraden.

Veelgestelde vragen over een kinderwagen 3 wielen

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het kiezen van jouw nieuwe kinderwagen met 3 wielen. We hebben 3 opties van goede kwaliteit besproken die elk hun eigen voor- en nadelen hebben.

We beantwoorden hieronder nog enkele vragen over kinderwagens met 3 wielen. Mocht jouw vraag daar niet beantwoordt worden stel hem dan vooral hieronder in de comments. We helpen graag!

Past een kinderwagen met 3 of 4 wielen beter bij mij?

Deze vraag zien we wel vaker. Kinderwagens met 3 of 4 wielen hebben namelijk echt wel flinke verschillen.

Om het hier kort te houden: 3 wielen zijn meer geschikt voor in de natuur en beter wendbaar. 4 wielen zijn juist geschikter voor in de stand en meer wendbaar.

We hebben de verschillen uitgebreid beschreven in ons artikel: Wat is beter: een kinderwagen met 3 of 4 wielen?

Kun je hardlopen met een kinderwagen met 3 wielen?

Dat zou meestal geen probleem moeten zijn. Kinderwagens met drie wielen zijn juist extra geschikt omdat ze wendbaarder zijn dan varianten met vier wielen.

Let wel op dat de kinderwagen die je wil kopen een voorwiel heeft dat vast te zetten is. Zeker voor rechte lange stukken is dat een pluspunt. Daarmee maak je de wagen veel stabieler.

Ook is het belangrijk dat je nieuwe wagen vrij grote wielen heeft, en het liefst luchtbanden. Die vangen schokken veel beter op en zijn beter geschikt voor hobbelige weggetjes.

Wat vond je van deze post?

Klik op een hartje om te stemmen!

Gemiddelde rating 0 / 5. Stemmen: 0

Er zijn nog geen stemmen, wees de eerste!

Jammer dat je de post niet leuk vond

Help ons de post verbeteren!

Vertel ons hoe we de post kunnen verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten