Top 3: Wat is de beste hardloop Kinderwagen?

4.7
(13)

Leuk al die artikelen over tips hoe te joggen met een hardloop kinderwagen. Maar wat zijn nou de beste kinderwagens om mee te hardlopen?

Niemand lijkt echt een goed overzicht te geven wat de beste opties precies zijn, en waarom.

Daarom zetten we in dit artikel de 3 beste kinderwagens om mee hard te lopen voor je op een rij. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo kies je makkelijk en snel uit welke hardloopbuggy het beste bij jou past.

Top 3: De beste hardloop kinderwagen in de Benelux?

Beste Prijs/Kwaliteit: Joovy Zoom Hardloop Kinderwagen

Afbeelding van de rode Joovy Zoom Hardloop Kinderwagen

Joggingbuggy’s zijn vaak best duur, zeker als je voor hoge kwaliteit en een laag gewicht kiest. Toch hebben we op de eerste plek een kinderwagen gezet die daar hard tegenin gaat.

De Joovy Zoom Hardloop kinderwagen bij Bol.com heeft namelijk juist een lage prijs, en is toch zeer geschikt om mee te joggen.

Specificaties – Joovy Zoom

 • Minimaal gewicht kind: 0 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 35 kilogram
 • Minimaal aanbevolen leeftijd: 3 maanden
 • Geschikt terrein: All-terrain
 • Afmetingen: 63,5 (B) x 116,8 (H) x 137,2 (D) cm
 • Type band: Luchtbanden
 • Gewicht wagen: 12 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Ondanks zijn lage prijs is de Joovy Zoom toch echt volledig op joggers afgestemd. Dankzij zijn mooie prijs/kwaliteit verhouding verdient de kinderwagen ook zeker de eerste plek.

Op welke manieren is de Joovy dan zo goed voor jogging:

Dat zit hem ten eerste in de banden van de buggy: luchtbanden. Zeker als je off-road gaat hardlopen zijn luchtbanden absoluut een must. Daarnaast zijn de achterwielen ook nog eens 40 centimeter, wat voor kinderwagens erg groot is. Hoe groter de banden hoe stabieler de kinderwagen tijdens het hardlopen.

Mocht een van de banden lek gaan: er wordt ook een gratis bandenpomp bij de Joovy bijgeleverd. Fijn extraatje.Ook zit er een ‘running leash’ bij de buggy. Deze bevestig je aan je pols zodat de wagen er niet zomaar vandoor kan, dit is wel zo veilig voor als je bijvoorbeeld struikelt.

De grote luchtbanden maken de Joovy al geschikt voor all-terrain, niet enkel in de stad. Maar ook de rest van de wagen heeft nog handige pluspunten voor joggers.

Afbeelding van vrouw die met Joovy Zoom hardloop kinderwagen rent

Zo weegt de kinderwagen zelf maar 12 kilogram. Als je een kind en wagen vooruit moet duwen is het ook wel lekker dat die wagen niet al te veel weegt.

Ook aan je kind zelf is gedacht. De wagen zit hoog boven de grond en heeft een grote voetensteun. Zo kan je kind niet met zijn voeten bij de grond, wat bij joggen natuurlijk niet acceptabel is.

De luifel van de Joovy kan helemaal open of dicht (geen lastige muggen). Daarnaast heeft de wagen een bekerhouder en opbergvak met rits. Zo kun je dus een bidon, je sleutels, en telefoon meenemen zonder die te hoeven dragen.

De blauwe variant van de Joovy Zoom 360 bij Bol.com

Mocht je de rode kleur niet mooi vinden dan is er ook de blauwe variant van de Joovy Zoom. Deze is afgezien van de kleur verder precies hetzelfde.

Een laatste pluspunt voor het hardlopen dan nog: de wagen heeft een schokabsorberende ophanging in het frame. Daardoor kan de wagen dus schokken veel beter opvangen dan de meeste kinderwagens.

Enige nadeel van de Joovy die we hebben kunnen vinden is dat de duwstang niet te verstellen is. Dat vinden we echter een klein offer voor alle andere genoemde voordelen van de buggy. Mocht je erg lang of kort zijn en twijfelen bekijk dan de Thule Urban kinderwagen die we verder hieronder bespreken, die heeft wel een verstelbare stang.

Conclusie – Joovy Zoom

Pluspunten
 • Lage prijs, perfect voor hardlopen
 • Grote luchtbanden
 • Schokabsorberende ophanging
 • Lichtgewicht frame
 • Bekerhouder en opbergvakje met rits
 • Gratis bandenpomp en running leash
Minpunten
 • Duwstang niet te verstellen

De Joovy Zoom is de hardloop kinderwagen met de beste prijs kwaliteit verhouding. Voor een lage prijs krijg je toch een kinderwagen die volledig op joggers afgestemd is. Dat is in alle details terug te zien.

Goedkoopst: Hauck Rapid 3R Kinderwagen

Hauck Rapid 3R Kinderwagen

Als je een nog goedkopere joggingbuggy zoekt dan de net besproken Joovy kom je uit bij de Hauck Rapid 3R bij Bol.com.

De Hauck heeft een nog lagere prijs dan de Joovy en heeft ook best wat fijne extra’s voor joggers. Wel minder dan de Joovy, maar goed daar staat dan weer een lagere prijs tegenover.

Specificaties – Hauck Rapid 3R

 • Minimaal gewicht kind: 0 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 25 kilogram
 • Afmetingen: 61 (B) x 109 (H) x 109 (D) cm
 • Type band: Massief
 • Gewicht wagen: 10,8 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Ook de Hauck Rapid 3R is voor all-terrain geschikt. Maar de Hauck heeft wel wat nadelen ten opzichte van de Joovy.

Zo heeft de Hauck massieve banden in plaats van luchtbanden. Massieve banden zijn minder goed in het opvangen van schokken dan luchtbanden. Dat is voor hardlopen natuurlijk een minpunt.

Gelukkig zijn de banden wel vrij groot, dat scheelt weer. Daarnaast Heeft ook de Hauck een 3 wiel opzet. Drie-wielers zijn veel beter geschikt voor hardlopen dan kinderwagens met 4 wielen. Waarom precies leggen we in ons artikel over 3 of 4 wielen uit.

Het losse zwenkwiel voorop kan ook vastgezet worden, ook dat is voor joggen een fijne mogelijkheid.

Je ziet aan alles dat de Hauck puur voor joggen een mindere optie is dan de Joovy Zoom en de Thule Urban die we zometeen bespreken. We raden de wagen dan ook vooral aan aan mensen die:

 • De goedkoopste kinderwagen willen die toch geschikt is voor hardlopen
 • Een kinderwagen vooral voor ‘normaal’ gebruik willen. Dat ze met de buggy kunnen joggen is een fijne extra, maar niet het hoofddoel.

Conclusie – Hauck Rapid 3R

Pluspunten
 • Laagste prijs
 • Geschikt voor joggen
 • 3 wiel opzet
 • Grote banden
 • Verstelbare duwstang
Minpunten
 • Minder geschikt voor hardlopen dan de Joovy Zoom en de Thule Urban
 • Massieve banden

De Hauck Rapid 3R is de goedkoopste kinderwagen die geschikt is voor joggers. Als je een lage prijs het belangrijkst vindt kies dan voor de Hauck. Bedenk je dan wel dat hij wat minder extra’s voor joggers heeft dan de andere twee opties op deze lijst.

Meest Luxe: Thule Urban Glide 2

Afbeelding van de Thule Urban Glide 2

Voor de echte fanatieke jogger is er de luxe Thule Urban Glide 2 bij Babypark.nl.

De Thule Glide 2 kost wat meer dan de andere aanraders op onze lijst, maar is dan ook echt een luxe hardloop kinderwagen.

Specificaties – Thule Urban Glide 2

 • Maximaal gewicht kind: 34 kilogram
 • Geschikt terrein: All-terrain
 • Type band: Luchtbanden
 • Gewicht wagen: 11,4 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Als je voor de Thule Urban kiest dan koop je een opgevoerde versie van de Joovy Zoom. De Thule heeft een strakker en stijlvoller design, weegt ietsje minder, en iets grotere banden.

Ook de Thule heeft natuurlijk luchtbanden, die zijn absoluut nodig voor een hardloop kinderwagen. Daarnaast heeft de Thule fijne draairem in de duw-stang verwerkt. Daarmee kun je ook op steil terrein naar beneden de snelheid regelen.

Wat de Joovy naliet doet de Thule wel: je kan de duw-stang in hoogte verstellen. Zeker voor ouders die juist wat korter of langer zijn is dat fijn.

Afbeelding van de opgevouwen Thule Glide 2 kinderwagen

Zoals hierboven te zien is de Thule ook erg compact op te vouwen. Dit is zelf met 1 hand te doen. Zeker voor mensen met wat minder opbergruimte is dit ideaal.

Dat het design van de Thule Urban Glide 2 niet zomaar iets is werd ook onderstreept door de Reddot 2018 award. Deze krijg je allen als je een excellent, intuïtief en slim design neerzet.

De Thule urban Glide 2 is er voor de echte fanatiekeling die de meest luxe kinderwagen om mee te hardlopen wil hebben. Daarnaast ziet de Thule er ook wel echt mooi uit. Daar betaal je wel flink wat meer voor dan bij de Joovy, maar daar krijg je een stijlvol en prijswinnend design voor terug.

Conclusie – Thule Urban Glide 2

Pluspunten
 • Perfect voor joggers
 • Stijlvol luxe design
 • Prijswinnende kinderwagen
 • Grote luchtbanden
Minpunten
 • Hogere prijs

The Thule Urban Glide 2 kost echt wel wat meer dan de andere opties in onze top 3. Daar krijg je wel een erg stijlvol en luxe design voor terug, dat zelfs prijzen gewonnen heeft. Als je een echt fanatieke jogger bent is de Thule zeker een aanrader. Daar kan je buiten zeker mee gezien worden.

Tips voor het hardlopen met een kinderwagen

Hopelijk heeft onze top 3 je geholpen een keuze te maken voor jouw nieuwe hardloopbuggy. Hieronder bespreken we nog een paar tips voor bij het joggen. Zo ben je straks optimaal voorbereid voor jij en je kleine op pad gaan.

Tip 1: Kies een rustige en brede route uit

Ondanks dat de kinderwagens die we net hebben besproken allemaal best wendbaar zijn ben je in je eentje natuurlijk veel wendbaarder.

De drukke of benauwde paadjes die je misschien normaal rent zullen met een kinderwagen veel lastiger door te komen zijn. Daardoor ga je veel moeten inhouden of val je zelfs stil. Dat is zowel voor je mede-weggebruikers als jezelf niet leuk.

Tip 2: Realiseer je dat hardlopen met een kinderwagen zwaarder is

Hardlopen en joggen kan je misschien normaal gesproken vrij makkelijk afgaan, maar met een buggy voor je uit gaat het hoe dan ook zwaarder uitvallen.

Bedenk je dat je nu tijdens het hardlopen een buggy van minstens 11 kilogram vooruit moet duwen, en daar komt ook nog een kind bij! Maak je dan ook geen zorgen over de tijd die je loopt, die zal altijd wat lager uitvallen.

Je zal de afstanden die je loopt misschien ook wat moeten terugschroeven. Je wil je niet halverwege realiseren dat je helemaal op bent. Dan wordt het een lange weg terug terwijl je een kinderwagen vooruit moet duwen.

Tip 3: Gebruik een ‘running leash’ waar mogelijk

Misschien was het je bij de eerste kinderwagen die we hebben besproken al opgevallen: daar zat een ‘running leash’ bij. Dit is een riem die aan je kinderwagen vastzit, en je aan je pols vastmaakt.

Mocht er iets gebeuren waardoor jij valt of de controle over je kinderwagen verliest dan kan de kinderwagen er niet zomaar vandoor. Hij zit immers aan je polst vast.

Een running leash maakt het hardlopen veiliger, zeker een aanrader als je op wat steiler terrein hardloopt. Hier is de kans groter dat je de controle over de buggy kwijtraakt.

Tip 4: Vermijd steil terrein

Over steil terrein gesproken, mijd dit waar mogelijk. We geven die tip om twee redenen:

 • Zoals net gezegd heb je een grotere kans de controle over je buggy te verliezen op steil terrein. Zeker zonder running leash is dit gevaarlijk.
 • Het is ook gewoon veel zwaarder. Heuvels oprennen is al geen pretje, met een zware hardloop kinderwagen is het dat al helemaal niet.

Tip 5: Zoek je hardloopbuggy op de volgende eisen uit

Als je jouw hardloopbuggy not niet hebt uitgekozen denk dan vooral aan de volgende eisen. We hebben de aanraders op deze lijst ook zoveel mogelijk aan deze eisen laten voldoen:

 • 3 wiel opzet in plaats van 4 wielen
 • Luchtbanden
 • Goede gordels in de wagen (liefst 5 punts)
 • Handrem zit in de duw-stang
 • Running leash inbegrepen, of op zijn minst los bij te kopen
 • Voorwiel los en vast te zetten
 • Opbergruimte voor drinken, luiers, telefoon, sleutels etc.

Wat vond je van deze post?

Klik op een hartje om te stemmen!

Gemiddelde rating 4.7 / 5. Stemmen: 13

Er zijn nog geen stemmen, wees de eerste!

Jammer dat je de post niet leuk vond

Help ons de post verbeteren!

Vertel ons hoe we de post kunnen verbeteren

1 thought on “Top 3: Wat is de beste hardloop Kinderwagen?

 1. Goed beschreven! Mijn ervaring is vaak goedkoop is duurkoop. een handrem is ideaal en ik vervoer mijn grootste rijkdom met een hardloop kinderwagen dan ook graga optimaal. De thule Glide wordt zelfs martahon mee gejogd, maar zelf ben ik meer van het recreatieve joggen waarbi jde Urban glide 2 perfect is. Het wiel kun je vastzetten en je kleintje ligt hee lcomforatbel. ik ben er echt superblij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten