Wat is de Beste Goedkope 3 in 1 Kinderwagen?

4.8
(6)

Een goede kinderwagen is een onmisbaar product voor elke aanstaande ouder. Maar niet elke kinderwagen is even geschikt voor een groeiend kind. Daarom is een goede 3 in 1 kinderwagen ideaal: deze is klaar voor je baby, en soon-to-be peuter.

Niet iedereen zal het budget hebben voor een kinderwagen van meer dan 1000,- euro, maar 3 in 1 kinderwagens zijn helaas vaak niet goedkoop. Je koopt namelijk tegelijk een kinderwagen, wiegje, en autostoel.

Daarom hebben we de beste 3 in 1 kinderwagens voor een lage prijs opgezocht. 4 opties voor jou uitgekozen op basis van hun lage prijs, design, comfort, en kwaliteit.

Een goede en goedkope 3 in 1 kinderwagen is gelukkig mogelijk voor elke ouder.

De 4 beste goedkope 3 in 1 kinderwagens

Om een goed beeld te kunnen geven van elk van onze aanraders bespreken we de opties vrij uitgebreid.

Hieronder zie je een korte keuzehulp om toch snel te kunnen zien welke kinderwagens voor jou waarschijnlijk het meest interessant zijn. Via de links kom je meteen bij de relevante review uit.

 • Ik wil de 3 in 1 kinderwagen met de beste kwaliteit: Bekijk dan onze 1e aanrader, de Hauck Shopper SLX.
 • Ik wil een compacte 3 in 1 kinderwagen met veel design-opties: Ga verder naar de XAdventure Inspire, onze tweede aanrader.
 • Ik wil een een meer luxe 3 in 1 kinderwagen en wil er wel iets meer voor betalen: Dan past de Born Lucky Rapido waarschijnlijk het beste bij jou.
 • Ik wil de aller-goedkoopste 3 in 1 kinderwagen: Lees dan meer over de Little World City Walker, de als laatste besproken kinderwagen.

Hauck Shopper SLX Pooh Cuddles

Afbeelding van een goedkope 3 in 1 kinderwagen: de Hauck SLX. Je ziet een kinderwagen, reiswieg en autozitje
De Hauck SLX Pooh Cuddles

De eerste goedkope 3 in 1 kinderwagen waar we voor hebben gekozen is de Hauck Shopper SLX Pooh Cuddles. De wagen heeft een lage prijs, leuk design, en veel handigs zoals een groot opbergvak. En welk kind wil er nou geen knuffel van Poeh?

Kenmerken – Hauck Shopper SLX

 • Hoeveel kinderen: 1
 • Minimaal gewicht kind: 4 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 25 kilogram (Bol.com zet hier 15 kilogram bij, maar de fabrikant zelf zegt duidelijk 25 kilogram)
 • Afmetingen: 52 (B) x 107 (H) x 84 (D) cm
 • Type band: massief
 • Gewicht wagen: 8,1 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Review – Hauck Shopper SLX

De Hauck Shopper SLX is wat ons betreft de beste 3 in 1 kinderwagen die je op het moment voor een lage prijs kan kopen. We leggen hieronder uit waarom.

Het belangrijkste van de Hauck SLX is voor ons de prijs-kwaliteit verhouding. De prijs van de wagen is heel laag (239,- euro) voor een 3 in 1 kinderwagen. Maar de kwaliteit goed. Daarnaast is het dus een 3 in 1 kinderwagen en krijg je bij de wagen natuurlijk een reiswieg en autostoel bijgeleverd.

Met een review-score van 4.9 / 5.0 sterren is de Hauck ook meteen een van de best beoordeelde 3 in 1 kinderwagens bij Bol. Er is geen enkele slechte review van de wagen te vinden.

Zoals te zien in de kenmerken is de Hauck SLX geschikt voor 1 kind. Als je 2 kinderen hebt, of dat misschien nog wel gaat gebeuren, kun je ook een dubbele kinderwagen kopen. Dan bespaar je geld en hoef je niet met twee kinderwagens rond te lopen. In onze Top 3 beste dubbele kinderwagens voor je baby en peuter vertellen we je de beste opties..

Afbeelding van het Winnie de Poeh design van de SLX Hauck
Het Poeh-design voorop de Hauck SLX

Het design van de Hauck valt meteen op: een vlak grijs met een Winnie de Poeh patroontje. Dit maakt de kinderwagen al leuker dan de meeste kinderwagens die je kan kopen.

Je krijgt bij de kinderwagen ook een groot opbergvak en sterke massieve bandjes. Die bandjes kun je trouwens draaibaar maken of vastzetten. Verder heeft de Hauck een bekerhouder (ruimte voor twee flesjes of bekers) en nog een opbergvakje aan de achterkant.

Afbeelding van de bekerhouders van de Hauck SLX
De bekerhouders van de Hauck

Voor de veiligheid van je kind heeft Hauck een 5-punts harnas in de kinderwagen verwerkt. Dat is veiliger dan een 3 punts harnas wat goedkope wagens vaak gebruiken.

Genoeg luxe in de kinderwagen zelf dus. Hoe zit het met het autozitje?

Je klikt het autozitje vast in het frame van de wagen. Voor je kind is er een 3-punts harnas. Dat is ook meteen een minpunt van de Hauck: een 3-punts harnas in plaats van een 5-punts harnas.

Vijf-punts harnassen zijn veiliger, dus het is jammer dat Hauck daar niet voor heeft gekozen bij het autozitje. Zeker omdat ze het wel weten: in de kinderwagen zit het 5 punts-systeem wel.

Afbeelding van de reiswieg van de Hauck SLX
De reiswieg van de Hauck SLX

De reiswieg is ook op de kinderwagen te bevestigen zoals in de afbeelding hierboven. Zo kan de kinderwagen dus makkelijk met je kind meegroeien.

Je hoeft dus geen andere kinderwagen meer te kopen, alles wat je nodig hebt zit in de prijs inbegrepen. Zeker omdat de Hauck SLX een kind tot wel 25 kilogram aan kan, dat is 10 kilogram meer dan de meeste andere kinderwagens.

Van baby tot en met peuter zit je dus goed met de Hauck, en dat maakt de kinderwagen meteen onze beste keus voor een goedkope 3 in 1 kinderwagen.

Mocht je nog twijfelen over de Hauck lees dan onze volledige review van de Hauck 3 in 1 door. Daar focussen we enkel op de Hauck in plaats van meerdere kinderwagens te bespreken.

Conclusie – Hauck Shopper SLX

Pluspunten
 • Lage prijs
 • Van baby tot peuter geschikt
 • Veel luxe
 • Goede gebruikers-ervaringen
 • Leuk Winnie de Poeh design
Minpunten
 • Geen 5-punts harnas in het autozitje

De Hauck SLX is in onze ogen absoluut de beste 3 in 1 kinderwagen met een goedkoop prijskaartje. De wagen heeft een leuk design, goede klant-ervaringen, en veel comfort. Natuurlijk krijg je ook een mooie kinderwieg en een autozitje bijgeleverd. De Hauck heeft veel te bieden voor een lage prijs. Zeker omdat de kinderwagen heel lang meegaat door het hogere maximale draaggewicht.

XAdventure Inspire Kinderwagen

Afbeelding van de XAdventure Inspire 3 in 1 kinderwagen met goedkope prijs (229,99 euro)

De tweede aanrader is de XAdventure Inspire Kinderwagen. Ook deze kinderwagen is een pakket waar een autozitje en reiswieg voor wordt bijgeleverd.

De XAdventure is onze keuze voor een goede 3 in 1 kinderwagen voor in de stad. Zeker als je het design van de Hauck wat minder mooi vindt geeft de XAdventure je juist veel opties: 7 designs met verschillende kleurenschema’s.

Kenmerken – XAdventure Inspire Kinderwagen

 • Hoeveel kinderen: 1
 • Minimaal gewicht kind: 0 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 15 kilogram
 • Afmetingen: 56 (B) x 110 (H) x 68 (D) cm
 • Type band: massief
 • Gewicht wagen: 13,5 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 1 jaar

Review – XAdventure Inspire Kinderwagen

De XAdventure heeft veel om voor zich te spreken. Wat meteen opvalt is dat de kinderwagen erg compact is. Zo zijn de afmetingen van de uitgeklapte kinderwagen al flink kleiner dan de Hauck. Eenmaal ingeklapt is de XAdventure al helemaal klein.

Als je dus minder ruimte hebt of graag een lichte kleinere kinderwagen wil is de XAdventure een goede keus.

Een nadeel van dat lichte en kleine formaat is wel dat de XAdventure alleen voor in de stad geschikt is. Gebruik hem dus niet voor boswandelingen, of op hobbelige boerenpaadjes.

Afbeelding van de roze XAdventure 3 in 1 kinderwagen en autozitje
De roze XAdventure

De XAdventure is in meerdere design verkrijgbaar. Het donkergrijze design vinden we wat saai, maar gelukkig is de wagen ook in het rood, groen, blauw, of zelfs roze verkrijgbaar. De prijs kan wel verschillen per design.

In tegenstelling tot de Hauck kan de XAdventure wel maar tot 15 kilogram aan qua gewicht. Als je kind dus wat groter wordt gaat de XAdventure minder lang mee dan de Hauck. Ook heeft de XAdventure een minder lange fabrieksgarantie (slechts 1 jaar), dat is wel een minpuntje.

De XAdventure is wel fijn flexibel op te bouwen. De reiswieg en het autozitje kunnen makkelijk op het frame gezet worden, zowel vooruit als achteruit. Je kan de wagen dus helemaal naar jouw wensen afstemmen.

Gebruikers zijn ook tevreden met de XAdventure. De wagen is erg gebruiksvriendelijk en licht. Zo is de kinderwagen dus makkelijk mee te tillen en om te bouwen. De Inspire rijdt soepel en is dus comfortabel voor je kind.

Jammer is wel dat er geen matrasje voor in de reiswieg en geen regenhoes worden meegeleverd. Die zul je er los bij moeten kopen.

Als je een meer compacte kinderwagen wil, en een kleurvoller design zoekt is de XAdventure een goede keus voor jou.

Conclusie – XAdventure Inspire Kinderwagen

Pluspunten
 • Aanrader voor in de stad
 • Klein en compact formaat, makkelijk mee te nemen
 • Flexibel en naar wens in elkaar te zetten
 • In veel verschillende designs verkrijgbaar
 • Goede klant-reviews
Minpunten
 • Matras voor in de wieg en regenhoes niet inbegrepen
 • Slechts 1 jaar fabrieksgarantie

De XAdventure Inspire is een fijne en compacte kinderwagen voor in de stad. De wagen heeft een klein formaat, is licht, en makkelijk om te bouwen. Let wel op dat er geen matrasje en regenhoes bij de kinderwagen zitten, die moet je lost bijkopen. Dankzij haar gebruiksvriendelijkheid en meerdere mooie designs is de Inspire toch een van onze grootste aanraders.

Born Lucky Rapido Kinderwagen

Afbeelding van de 3 in 1 Born Lucky Rapido kinderwagen met reiswieg en autozitje

Dan een wat luxere variant als derde optie: de Born Lucky Rapido.

Deze kinderwagen kost wat meer dan de andere aanraders, maar geeft daar ook wat extra luxe voor terug. Zo zit er bijvoorbeeld een regenhoes en beenkap bij de set geleverd, iets wat in de andere 3 in 1 setjes ontbreekt.

Kenmerken – Born Lucky Kinderwagen

 • Hoeveel kinderen: 1
 • Minimaal gewicht kind: 0 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 15 kilogram
 • Afmetingen: 58 (B) x 107 (H) x 70 (D) cm
 • Type band: massief
 • Gewicht wagen: 11,5 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Review – Born Lucky Kinderwagen

Waar de meeste 3 in 1 kinderwagens ook uit 3 onderdelen bestaan (kinderwagen met frame, reiswieg, en autozitje), heeft de Born Lucky er maar 2. De kinderwagen is namelijk om te vormen tot reiswieg met hetzelfde onderdeel. Dit is handig omdat je geen reiswieg ergens hoeft te bewaren.

En de Born Lucky heeft meer van dit soort handige extra’s. Zo zit er bij deze kinderwagen wel netjes een regenhoes, en een beenkap. Iets wat de meeste andere goedkope 3 in 1 kinderwagens nalaten.

Afbeelding van de reiswieg van de Born Lucky Rapido
De Born Lucky reiswieg

Door de beenkap aan het kinderwagen-stel te bevestigen zet je dus zelf de reiswieg in elkaar. Dat zie je in de afbeelding hierboven.

Voor het comfort van je kind heeft de Born Lucky genoeg te bieden: je kan de wagen zo instellen dat je kind helemaal rechtop zit of juist plat ligt. Ook zit er een stevige bumper voor de veiligheid in het midden van het kinderwagen-stel. Daarnaast rijdt de wagen soepel en, dus geen rare schokken. Zo hebben jullie een lekker rustig ritje.

Klanten zijn ook zeer tevreden (4.4 uit 5 sterren), en de Born Lucky is een van de meest gereviewde 3 in 1 kinderwagens. Helaas mist er wel een matrasje voor in de reiswieg.

Voor papa en mama zitten er ook wat fijne extra’s in de Born Lucky: een groot opbergvak voor boodschappen, handige voetrem, de wielen zijn vast te zetten, bekleding is wasbaar, en 4 extra wielen.

De Born Lucky is wat ons betreft dan ook de meest luxe en toch goedkope 3 in 1 kinderwagen.

Conclusie – Born Lucky Kinderwagen

Pluspunten
 • Luxe 3 in 1 kinderwagen
 • Regenhoes en beenkap bijgeleverd
 • Veel en goede klant-ervaringen
 • Grote boodschappendmand, voetrem en 4 extra wielen bijgeleverd
Minpunten
 • Wat hogere prijs

Als je het oké vindt om iets meer te betalen dan is de Born Lucky een erg luxe en toch vrij goedkope 3 in 1 kinderwagen. De vele extra’s zoals een regenhoes, beenkap, grote boodschappenmand, extra wielen en nog veel meer maken dit onze meest luxe goedkope aanrader.

Little World City Walker

Afbeelding van de goedkoopste 3 in 1 kinderwagen: de Little World City Walker

De goedkoopste 3 in 1 kinderwagen in onze top 4 is de Little World City Walker. Door die lagere prijs lever je wel wat in qua kwaliteit.

Omdat we een lijst van de goedkoopste 3 in 1 kinderwagens wilden maken bespreken we de goedkoopste wagen natuurlijk ook. Maar bedenk dus wel dat de Little World qua stevigheid onderdoet voor haar duurdere concurrenten.

De Little World City Walker is dan ook alleen geschikt voor in de stad. Het zit haar ook in de naam…

Kenmerken – Little World City Walker

 • Hoeveel kinderen: 1
 • Minimaal gewicht kind: 3 kilogram
 • Maximaal gewicht kind: 15 kilogram (13 kg. voor het autostoeltje)
 • Afmetingen: 59 (B) x 110 (H) x 87 (D) cm
 • Type band: massief
 • Gewicht wagen: 12,5 kilogram
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

Review – Little World City Walker

Zoals net al gezegd is de Little World de goedkoopste 3 in 1 kinderwagen die we hebben kunnen vinden. Helaas levert de kinderwagen daardoor wel wat in qua kwaliteit.

Dat is jammer want het design van de Little World is een pluspunt. De wagen heeft een mooi minimalistisch en toch vrij chique zwart uiterlijk.

Ook is de Little World flexibel op te bouwen. Je kan de opzetstukken naar voren of naar achteren op het frame zetten. Zo kan je baby van het uitzicht, of van jou genieten. Ook zijn de duw-stang en rugleuning allebei verstelbaar. Dus genoeg comfort voor jou en je kind.

Afbeelding van de achteruit geplaatste Little World kinderwagen
De opzetstukken van de Little World zijn voor- of achteruit te plaatsen

De klant-reviews van de Little World wisselen helaas. Daarom hebben we hierboven ook de opmerking gemaakt dat je voor de lage prijs wel minder stevigheid krijgt. Een paar klanten geven aan dat de buggy te hobbelig is en te snel stuk gaat.

Meerdere gebruikers geven de kinderwagen toch ook hele positieve reviews. Dus de wagen is niet compleet slecht, maar we wilden de negatieve reviews wel highlighten. Daarom staat de Little Word dan ook ondanks zijn lage prijs wel als laatste in onze top 4.

Als je de Little World koopt ga er dan voorzichtig mee om en gebruik hem zo veel mogelijk op vlak terrein zoals in de stad. Dat voorkomt te veel hobbelen.

Conclusie – Little World City Walker

Pluspunten
 • Laagste prijs van alle 3 in 1 kinderwagens
 • Mooi en chique design
 • Flexibel op te bouwen (vooruit of achteruit kijkend)
 • Verstelbare duw-stang en rugleuning
Minpunten
 • Is minder stevig
 • Hobbelt snel op ruw terrein, gebruik alleen in de stad

De Little World is een erg goedkope 3 in 1 kinderwagen die voor in de stad geschikt is. De wagen heeft een chique design en is erg flexibel op te bouwen, precies naar jouw voorkeuren. De kinderwagen is echter wel minder stevig en niet geschikt voor ruw terrein. Gebruik de Little World dan ook alleen in de stad.

Veelgestelde Vragen over een goedkope 3 in 1 kinderwagen

Wat zit er inbegrepen bij een 3 in 1 kinderwagen?

Een 3 in 1 kinderwagen betekend in principe dat er naast de kinderwagen ook een autozitje en reiswieg wordt meegeleverd. Als dat er minimaal niet bij zit mag het product zich eigenlijk geen 3 in 1 kinderwagen noemen.

Extraatjes zoals een regenhoes, beenkap, en bekerhouders zitten helaas lang niet altijd bijgeleverd. Zeker bij de goedkopere kinderwagens. Let dus goed op de specificaties voor je je keus maakt, dat voorkomt verassingen.

Wat is het belangrijkste om op te letten bij een 3 in 1 kinderwagen?

Omdat je bij een 3 in 1 kinderwagen 3 producten koopt ga je je nieuwe kinderwagen veel in en uit elkaar moeten halen. Je gebruikt het frame van de kinderwagen ook voor de reiswieg en het autozitje.

Het is dus belangrijk om erop te letten dat de kinderwagen die je koopt makkelijk en handig is om te bouwen. Easy-fold en click systemen zijn een pluspunt, en gebruikers-reviews vertellen ook vaak hoe flexibel kinderwagen is.

Hopelijk hielp dit artikel je met het goedkoop uitkiezen van jouw nieuwe 3 in 1 kinderwagen. Als je nog vragen hebt of meer wil weten over onze keuzes laat dan hieronder een comment achter of neem contact op via onze contact-pagina.

Wat vond je van deze post?

Klik op een hartje om te stemmen!

Gemiddelde rating 4.8 / 5. Stemmen: 6

Er zijn nog geen stemmen, wees de eerste!

Jammer dat je de post niet leuk vond

Help ons de post verbeteren!

Vertel ons hoe we de post kunnen verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten